Boksend opvoeden

Over de cursusdag

Boksend Opvoeden betreft een cursusdag waarbij theorie en praktijk worden aangeboden voor professionals. Theoretisch gaat het over het boksen gecombineerd met het opvoeden (ook bekend als pedagogisch handelen). Zo zal ook boksen en opvoeden praktisch en ervarend lerend aan bod komen. Deskundigheid zal getest worden door de aangeboden intervisie in de training op de cursusdag.

Wat is boksend opvoeden?

Boksend opvoeden is een mentale, fysieke en emotionele scholing voor onder meer trainers en coaches van boksscholen, sportscholen of verenigingen, professionals in het onderwijs, hulpverlening, gezinshuizen en GGZ. Annie Joosten-Lamey laat in haar programma’s en ondersteuning de maatschappelijke mogelijkheden van het boksen spreken binnen uiteenlopende werkvelden. Daarbij maakt zij gebruik van de pedagogische waarden van het boksen.

Hoe ziet zo’n cursus eruit?

Zelf in één dag cursus krijgen in het Boksend Opvoeden? Dat kan. Eerst leert u de basis van het boksen en opvoedend handelen, zowel theoretisch als fysiek. Dit gebeurt in de thema’s individueel, gezin en groepen. Cursisten gaan via de expert eerst fysiek ervaren. Vervolgens gaat u als cursist zelf aan de slag in subgroepen en dit meteen aan de groep in praktijk brengen. U geeft elkaar aan de hand van intervisie-formats feedback. U sluit de dag gecertificeerd af met een handboek met naslagwerk en trainingsvormen om meteen in de praktijk aan het werk te gaan.

Boksend Opvoeden: laagdrempelig, praktisch en eenvoudig voor iedere professional.