Gezonde School – activiteit

Boksend Opvoeden Gezonde School-activiteit!

Boksend Opvoeden is officieel erkend als sport- en beweeginterventie. Het programma, dat zich richt op leerlingen in de eerste twee jaar van het voortgezet (speciaal) onderwijs en leerlingen van groep 7/8 uit het PO, is erkend op het niveau Goed Beschreven. 

De gegevens van Boksend Opvoeden staan ook op Gezondeschool.nl welke ook terug te vinden zijn in de database van: Kennis Centrum Sport en Bewegen zie hier de link

Boksend Opvoeden is als Gezonde School-activiteit hier terug te vinden

Doel interventie in het kort:

Bijdragen aan meer veerkrachtige identiteit van jongeren in de onderbouw van het Voortgezet (Speciaal) Onderwijs.

Gezonde School-activiteiten zijn activiteiten voor het onderwijs, gericht op het bevorderen van een gezonde leefstijl onder leerlingen en studenten. Alle Gezonde School-activiteiten zijn van een goede kwaliteit en goed uitvoerbaar in de praktijk.

Met een Gezonde School-activiteit kun je werken aan een bepaald gezondheidsthema, bv Bewegen en Sport. De meeste Gezonde School-activiteiten bestaan in ieder geval uit lesmateriaal en handleidingen voor leraren.

Gezonde School is een programma dat onderwijsprofessionals helpt om een gezonde leefstijl op school vanzelfsprekend te maken.

Zijn jullie een Gezonde School op het gebied Bewegen en Sport?

Wellicht kan Boksend Opvoeden hieraan bijdragen. Voor het verwerven van een veerkrachtige identiteit van de jongeren.