Goede Doelen – Vrienden Boksend Opvoeden

Boksend Opvoeden en Stichting The Jab Uganda hebben samen een groot bokshart. Zij zetten zich allebei in om jongeren via boksen ervaring te laten opdoen die onder andere hun zelfbeeld versterkt, structuur geeft aan hun leven en ze leert zichzelf beter te kennen en te uiten. Dit geeft verbinding. The Jab Uganda wil graag brede maatschappelijk voorlichting geven over hun project. Boksend Opvoeden steunt dit goede doel maar al te graag.

Missie

Stichting The Jab Uganda heeft als missie de meest kwetsbare jeugd, en met name jonge vrouwen, op alle levensgebieden te ondersteunen. Vanuit deze missie zetten zij zich in voor ons eerste project: het project van Shakira. Een project waarbij zij de jeugd, vaak opgegroeid zonder hun ouders, uit de armste wijken van Kampala (Uganda) een waardige toekomst wil geven. Shakira heeft nu haar eigen bokschool wat merendeel door vrouwelijke trainers en pedagogen vorm wordt gegeven.

Deze eigen bokschool is een grote kracht voor vrouwen en maakt de weg vrij voor emancipatie in de sport, maar zet zich ook sterk in voor een eerlijke maatschappij die vrij is van corruptie. De stichting zet boksen dus in als leermiddel voor andere culturen en landen. Een prachtig voorbeeld dus. Boksend Opvoeden steunt Stichting The Jab Uganda dan ook als goed doel.

ANBI

Stichting The Jab Uganda is een ANBI stichting waardoor een donatie of schenking ook belastingaftrek kent. En vanuit het ANBI keurmerk gaat 90% van alle gelden ook daadwerkelijk naar het project.

Wil jij als trainer van Boksend Opvoeden Stichting The Jab Uganda steunen door een donatie?
Kijk voor meer informatie op thejabuganda.nl!

Meer informatie