Over mij

De dame achter Boksend Opvoeden: Annie Joosten-Lamey

  • Gecertificeerd Trainer / Coach Nederlandse Boksbond, NOC*NSF
  • Ruim 20 jaar Docent speciaal onderwijs
  • Nederlands Kampioen Boksen 2010

Onderwijs

Annie heeft ruim 20 jaar ervaring in het onderwijs en de sport. Door deze expertise als docent en trainer krijgt zij regelmatig vragen van professionals op het gebied van boksen en opvoeding. Het is dan ook een logische stap om de professional te dienen met deze unieke cursus Boksend Opvoeden.

Daarnaast houdt zij zich in het speciaal onderwijs beleidsmatig bezig met de Gezonde School. De Gezonde School is een initiatief van

Voor de school waar zij al ruim 15 jaar aan verbonden is heeft zij verschillende vignetten voor de school weten binnen te halen.

2016    Vignet Gezonde School sociale veiligheid en welbevinden
2018    Vignet Gezonde School voeding

Momenteel zet zij zich in voor het vignet Fysieke Veiligheid, Gezonde School.

Tevens wist zij de school mee te nemen in het proces om een Rots en Water school te worden. Rots en Water is een psychofysische training voor PO, VO, MBO, speciaal onderwijs, hulpverlening, jeugddetentie en GGZ. Het richt zich op de ontwikkeling van sociale competenties, het voorkomen en aanpakken van pesten, weerbaarheid en seksueel geweld.

Persoonlijk

Geboren in 1978 en een zeer groot sporthart! Getrouwd met Oskar Joosten en twee bonus kinderen. Tevens oud wedstrijdbokser en wedstrijd-kickbokser. In 2008 werd de boksschool COB-Doetinchem opgericht. Hier was ik tot juli 2015 werkzaam als onder andere evenementencoördinator en -trainer.

Boksen

Mijn kickbokstijd bracht ik door bij de meest gerenommeerde kickboksschool in onze regio: Fred Royers uit Arnhem. Ik heb deel uitgemaakt van de Nationale selectie van de Nederlandse Boksbond. Hier heb ik met grote trots verschillende titels binnen weten te slepen. Zo was ik Nederlands Kampioen in 2010 en in 2011 Kampioen van district Oost en Zuid-Holland. In totaal heb ik 17 keer in de ring gestaan. Wel te bedenken dat ik met 31 jaar voor het eerst de ring betrad. Zoals bij zoveel dingen in mijn leven heb ik ook hierbij ervaren dat dromen een toewijding verdienen voordat je ze uiteindelijk kunt realiseren.

Eigen praktijk

Sinds 2014 heb ik mijn eigen praktijk in Doetinchem: ‘Create Your Outlines’. BGN-geregistreerd gewichtsconsulent, docent weerbaarheid, advance trainer Rots en Water en gecertificeerd Trainer / Coach Nederlandse Boksbond, NOC*NSF. Daarnaast verzorg ik sociale vaardigheids- en zelfverdedigingstraining/ weerbaarheid middels de methode ‘Rots en Water’ aan groepen, (school)teams, en individueel. Dit is een psychofysische training. Als Co-trainer leid ik samen met de mastertrainer cursisten op tot Rots en Water basistrainer.

Docent

Met veel passie werk ik sinds 2004 als docent in het Voortgezet Speciaal Onderwijs De Bolster te Voorst. Het doel van De Bolster is gedragondersteunend onderwijs bieden aan leerlingen in hun puberteit en aan het begin van volwassenheid. Deze leerlingen hebben ontwikkeling– en gedragsproblemen en als gevolg daarvan leerproblemen. Hun gedrag stelt hun ouders, hun leefomgeving en de veelal ingeroepen hulpverlening voor (zeer) grote problemen.