Wat is de Boks Techniek Dag?

Boksend Opvoeden Bokstechniekdag: binnen één dag de basistechnieken van het boksen meer eigen maken als trainer van Boksend Opvoeden. Voor onze cursussen hoef je niet eerder de bokshandschoenen aangehad te hebben. Desondanks is er soms behoefte van trainers om een dag te wijden aan de basistechnieken van het boksen wat hun als trainer Boksend Opvoeden meer zelfvertrouwen geeft. Boksend Opvoeden Bokstechniekdag kan op elk willekeurig moment gevolgd worden (voor of nadat een cursus  Boksend Opvoeden Basis of Gevorderd is gevolgd).

Op deze dag ga je aandacht besteden aan:

Bewegen en boksen hoe doen wij dat? In deze cursusdag ligt het doel op de techniek van het boksen doormiddel van veel spel en het spelboksen. Door te doen, spelen en ervaren, krijg je meer zelfvertrouwen in het technischer boksen. Een dag met allemaal boks elementen die terugkomen in de Basiscursus en Gevorderde cursus.

Na een dag heb ik meer eigen gemaakt:

  • Alle stoten: directen, hoeken en opstoten
  • Combinatie stoten
  • Verplaatsingen gecombineerd met stoten
  • Verschillende spelboksopdrachten makkelijker uitvoeren
  • Techniek stoten op de bokshandschoenen, pads en stootkussens
  • Techniek ophouden van de bokshandschoenen, pads en stootkussens
  • Het geleerde in een les aan elkaar kunnen overdragen en ervaren met het geleerde van de dag.

Ik ontvang:

  • Hand-out met het geleerde waardoor alles teruggelezen kan worden.
  • Certificaat

Boksend Opvoeden is een methodiek waarbij boksen het middel is om de hulpvraag te beantwoorden. Door verschillende boksspellen en -lessen aan te bieden met uiteenlopende werkvormen, verweven met onze methodiek wordt boksen als middel ingezet. Boksen kan dan als pedagogisch middel nog meer als coaching of therapie ingezet worden in het werkveld van de professional.

Boksend Opvoeden is een mentale, fysieke en emotionele scholing voor onder meer trainers en coaches van boksscholen, sportscholen of verenigingen, professionals in het onderwijs, hulpverlening, gezinshuizen en GGZ. Onze cursusleiders laten in haar programma’s en ondersteuning de maatschappelijke mogelijkheden van het boksen spreken binnen uiteenlopende werkvelden. Daarbij maken zij gebruik van de pedagogische waarden van het boksen.

Meer informatie over Boksend Opvoeden Basis
Meer informatie over Boksend Opvoeden Gevorderd

De spelvorm van spelboksen is een geweldig middel van de sport waar alles samen komt: techniek, uithouding én strategie.

Als Boksend Opvoeden trainer word je nóg completer met deze aanvullende cursusdag wat op elk moment gevolgd kan worden. Je kunt deze dag voor of na de basiscursus of gevorderde cursus volgen; elke volgorde mag. Enkel is de gevorderde cursus de cursus die pas gevolgd mag worden als de basiscursus gevolgd is.t

Boksend Opvoeden: laagdrempelig, praktisch en eenvoudig voor iedere professional.