Over mij

De dame achter Boksend Opvoeden: Annie Joosten-Lamey

  • Gecertificeerd trainer/coach Nederlandse Boksbond, NOC*NSF
  • Ruim 20 jaar docent speciaal onderwijs
  • Nederlands Kampioen Boksen 2010

Onderwijs

Annie heeft ruim 20 jaar ervaring in het onderwijs en de sport. Door deze expertise als docent en trainer krijgt zij regelmatig vragen van professionals op het gebied van boksen en opvoeding. Het is dan ook een logische stap om de professional te dienen met deze unieke cursus Boksend Opvoeden. Daarnaast houdt zij zich in het speciaal onderwijs beleidsmatig bezig met de Gezonde School. De Gezonde School is een initiatief van:

  • Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu
  • Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
  • Onder de vlag Gezonde School versterken we gezondheidsbevordering in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs

Voor de school, waar zij al ruim 15 jaar aan verbonden is, heeft zij verschillende vignetten voor de school weten binnen te halen.

2016    Vignet Gezonde School sociale veiligheid en welbevinden
2018    Vignet Gezonde School voeding
2019    Vignet Fysieke Veiligheid

Annie wist de school ook mee te nemen in het proces om een Rots en Water school te worden. Dit is een psychofysische training voor PO, VO, MBO, speciaal onderwijs, hulpverlening, jeugddetentie en GGZ. Het richt zich op de ontwikkeling van sociale competenties, het voorkomen en aanpakken van pesten, weerbaarheid en seksueel geweld.

Persoonlijk

Annie vertelt over zichzelf: “Ik ben geboren in 1978 en heb een zeer groot sporthart! Ik ben getrouwd met Oskar Joosten en heb twee bonus-kinderen. Tevens ben ik oud wedstrijdbokser en wedstrijd-kickbokser. In 2008 werd de boksschool COB-Doetinchem opgericht. Hier was ik tot juli 2015 werkzaam als onder andere evenementencoördinator en -trainer.”

Boksen

“Mijn kickbokstijd bracht ik door bij de meest gerenommeerde kickboksschool in onze regio: Fred Royers uit Arnhem. Ik heb deel uitgemaakt van de Nationale selectie van de Nederlandse Boksbond. Hier heb ik met grote trots verschillende titels binnen weten te slepen. Zo was ik Nederlands Kampioen in 2010 en in 2011 Kampioen van district Oost en Zuid-Holland. In totaal heb ik 17 keer in de ring gestaan. Je moet je wel bedenken dat ik met 31 jaar voor het eerst de ring betrad. Zoals bij zoveel dingen in mijn leven heb ik ook hierbij ervaren dat dromen een toewijding verdienen voordat je ze uiteindelijk kunt realiseren.”

Eigen praktijk

“Vanaf 2014 t/m 2020 had ik mijn eigen praktijk in Doetinchem: ‘Create Your Outlines’. Hiermee verzorgde de diensten: Voeding, Weerbaarheid en Boxing.  Ik was tot die tijd BGN-geregistreerd gewichtsconsulent, en  co-trainer Rots en Water.”

Docent

“Nog steeds ben ik docent weerbaarheid en gecertificeerd trainer/coach van de Nederlandse Boksbond, NOC*NSF. Met veel passie werk ik sinds 2004 als docent in het Voortgezet Speciaal Onderwijs De Bolster te Voorst. Sinds 2013 als docent Weerbaarheid waarbij ik zorgleerlingen maatwerk verleen. Het doel van De Bolster is gedrag ondersteunend onderwijs bieden aan leerlingen in hun puberteit en aan het begin van volwassenheid. Deze leerlingen hebben ontwikkeling– en gedragsproblemen en als gevolg daarvan leerproblemen. Hun gedrag stelt hun ouders, hun leefomgeving en de veelal ingeroepen hulpverlening voor (zeer) grote problemen.”


Even voorstellen: Elles Derksen

“Elles Derksen heeft 20 jaar als leerkracht in het speciaal onderwijs gewerkt. Sinds vijf jaar richt ze zich op het coachen van kinderen en jongeren in haar eigen praktijk De Kleurenboom en het individueel begeleiden van leerlingen op de basisschool. Kinderen die bij haar komen, hebben vaak een hulpvraag op sociaal-emotioneel gebied. Sommige kinderen worden snel boos, zijn faalangstig of ze voelen zich niet begrepen door hun omgeving. Door vooral naar oplossingen te kijken en kwaliteiten van deze kinderen in te zetten, worden de hulpvragen onder handen genomen.”

Boksend Opvoeden

“Elk kind is uniek, elk coachingstraject in anders. Met het ene kind wordt geknutseld, met het andere wordt met de playmobil gespeeld. Sommige jongeren kiezen er voor om vooral te praten. Voor kinderen/jongeren die meer fysiek zijn ingesteld wordt de hulpvraag regelmatig gekoppeld aan boksen. De afspraken zijn dan in de sportschool. De verschillende onderdelen van boksend opvoeden worden hierbij vaak ingezet.”

Weerbaarheid

“Naast de coachingssessies geeft Elles ook speciale weerbaarheidstrainingen en kinderboksen in combinatie met weerbaarheid. Met haar gevolgde opleidingen tot leerkracht, kindercoach, verliesbegeleider en hoogbegaafdheidsspecialist kunnen veel kinderen en jongeren bij Elles terecht.

Sinds juni 2019 is Elles co-trainer bij Boksend Opvoeden en ondersteunt ze bij het opleiden van bokscoaches die de kracht van boksen als middel inzetten om een hulpvraag aan te gaan.“


Even voorstellen: Marcel Lania

“Mijn naam is Marcel, ik ben vader. Daarnaast ben ik een sportieve en vrolijke meester die in het Voorgezet Speciaal Onderwijs werkt. Mijn voornaamste doel en motivatie is om vooral het beste uit een kind halen! Ik zie mijzelf meer als een coach dan als leerkracht. Een enthousiaste, betrokken, gepassioneerde, coachende meester!”

Klassenmanagement

“De laatste jaren heb ik in een expertise team gewerkt. Daardoor kwam ik op verschillende scholen in Lelystad, met als doel, het klassenmanagement, klassenklimaat en de sfeer van de groep te herstellen. Daarbij zette ik Rots en Water en Boksend Opvoeden in!”

Kindercoach

“Sinds een aantal jaren, heb ik een eigen praktijk als kindercoach en ben ik gecertificeerd trainer in Boksend Opvoeden. Ik begeleid kinderen die een hulpvraag hebben in kleine groepen of individueel. Boksen is een waardevol middel om in te zetten, wanneer kinderen bijvoorbeeld: meer zelfvertrouwen, eigen waarde en focus nodig hebben. Daarnaast leren ze beter hun emoties te reguleren.”

Training

Ik heb heel veel zin om jullie te ontmoeten op de cursus Boksend Opvoeden! Het is een doelgerichte, praktische en plezierige training om in te zetten!


Even voorstellen: Ronald van Halsema

“Ik ben Ronald. Partner, vader, sociaal, hartelijk, gezelschapsdier, introvert, collegiaal en zorgzaam.   Ik ben nu zo’n 5 jaar eigenaar van Thumbs Up Coaching.  Hierbinnen bied ik verschillende zelfbewustzijns-, sociale vaardigheids- en weerbaarheidstrainingen aan voor kinderen,  jong volwassenen en volwassenen. Ik geef dit individueel, als gezin, als groep/team en op scholen.”

Boksend Opvoeden

“Boksend opvoeden, oftewel Annie, heeft me kennis laten maken met boksen in combinatie met dat wat ik al deed samen te voegen. Een prachtig sterk programma waar ik erg graag mee werk. Ik heb voorheen de bokshandschoenen niet aangehad, maar nu ben ik blij dat ze mij ook passen! Wie weet tot ziens bij één van de trainingen waar ik Annie mag assisteren als co- trainer!”