Over ons

De dame achter Boksend Opvoeden: Annie Joosten-Lamey

  • Afgeronde HBO opleiding ‘Pedagogische Academie Basis Onderwijs’
  • Gecertificeerd trainer/coach Nederlandse Boksbond, NOC*NSF
  • Ruim 20 jaar docent Voortgezet Speciaal Onderwijs
  • Nederlands Kampioen Boksen 2010
  • Ruim 20 jaar ervaring in onderwijs, opvoeding en boksen.

Onderwijs

Annie heeft ruim 20 jaar ervaring in het onderwijs en de sport. Door deze expertise als docent en trainer krijgt zij regelmatig vragen van professionals op het gebied van boksen en opvoeding. Het is dan ook een logische stap om de professional te dienen met deze unieke cursus Boksend Opvoeden. Daarnaast hield zij zich in het speciaal onderwijs beleidsmatig bezig met de Gezonde School. De Gezonde School is een initiatief van:

  • Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu
  • Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
  • Onder de vlag Gezonde School versterken we gezondheidsbevordering in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs

Voor de school, waar zij ruim 17 jaar aan verbonden is geweest, heeft zij verschillende vignetten voor de school weten binnen te halen.

2016    Vignet Gezonde School sociale veiligheid en welbevinden
2018    Vignet Gezonde School voeding
2019    Vignet Fysieke Veiligheid

Annie wist de school ook mee te nemen om boksen als weerbaarheidsmiddel in te zetten.

Persoonlijk

Annie vertelt over zichzelf: “Ik ben geboren in 1978 en heb een zeer groot sporthart! Ik ben getrouwd met Oskar Joosten en heb twee bonus-kinderen. Tevens ben ik oud wedstrijdbokser en wedstrijd-kickbokser. In 2008 werd de boksschool COB-Doetinchem opgericht. Hier was ik tot juli 2015 werkzaam als onder andere evenementencoördinator en -trainer.”

Boksen

“Mijn kickbokstijd bracht ik door bij de meest gerenommeerde kickboksschool in onze regio: Fred Royers uit Arnhem. Ik heb deel uitgemaakt van de Nationale selectie van de Nederlandse Boksbond. Hier heb ik met grote trots verschillende titels binnen weten te slepen. Zo was ik Nederlands Kampioen in 2010 en in 2011 Kampioen van district Oost en Zuid-Holland. In totaal heb ik 17 keer in de ring gestaan. Je moet je wel bedenken dat ik met 31 jaar voor het eerst de ring betrad. Zoals bij zoveel dingen in mijn leven heb ik ook hierbij ervaren dat dromen een toewijding verdienen voordat je ze uiteindelijk kunt realiseren.”

Eigen praktijk

“Vanaf 2014 t/m 2020 had ik mijn eigen praktijk in Doetinchem: ‘Create Your Outlines’. Hiermee verzorgde de diensten: Voeding, Weerbaarheid en Boxing.”

Docent

“Nog steeds ben ik docent weerbaarheid en gecertificeerd trainer/coach van de Nederlandse Boksbond, NOC*NSF. Met veel passie heb ik sinds 2004 tot en met 2022 als docent in het Voortgezet Speciaal Onderwijs De Bolster te Voorst gewerkt. Sinds 2013 als docent Weerbaarheid waarbij ik zorgleerlingen maatwerk verleende. Het doel van De Bolster is gedrag ondersteunend onderwijs bieden aan leerlingen in hun puberteit en aan het begin van volwassenheid. Deze leerlingen hebben ontwikkeling– en gedragsproblemen en als gevolg daarvan leerproblemen. Hun gedrag stelt hun ouders, hun leefomgeving en de veelal ingeroepen hulpverlening voor (zeer) grote problemen.”


Even voorstellen: Oskar Joosten

“Mijn naam is Oskar Joosten. Ik ben getrouwd met Annie Joosten-Lamey en trotse vader van twee kinderen. Door Annie ben ik een aantal jaren geleden in aanraking gekomen met de bokssport. In mijn dagelijkse leven heb ik een commerciële functie als rayonmanager.”

Boksend Opvoeden

“’Achter de schermen’ ben ik samen met Annie bezig om de lijnen van Boksend Opvoeden uit te zetten. Daarnaast kunnen jullie me tegen komen als co-trainer bij de Bokstechniekdag of bij Boksend Opvoeden op locatie. Hopelijk tot snel!”


Even voorstellen: Marian ter Haar

“Marian, geboren in 1956 en moeder van twee volwassen kinderen, is als ambassadeur betrokken bij Boksen Opvoeden. Marian wil bruggen slaan tussen Boksend Opvoeden en hoe het belang van de pedagogische waarde van boksen beter voor het voetlicht komt. Ze heeft zich intensief bezig gehouden met de Vechtsport en jongeren. Veel jongeren worstelen met zichzelf en met hun omgeving. Ze worstelen met het veranderende lijf en de ontwikkeling van hun identiteit. Jongeren vinden het lastig om te gaan wat hen dwars zit, of wat zich in hun omgeving als onrecht aan hen voordoet. Daarom komen jongeren geregeld in de problemen met zich zelf, thuis of op school, zorgen vaker voor overlast op straat of vinden aansluiting bij criminele groepen. Hoe kunnen we met boksen jongeren leren opkomen voor zichzelf en zichzelf beter leren kennen. Hoe kunnen zij kwetsbaar zijn en tegelijkertijd zich verzetten tegen de stigma’s die zij door anderen opgelegd krijgen en dat vechtsport hen daarbij kan helpen dat is de boodschap die zij graag verder brengt. Ze zit recent in het bestuur van NIVM (Nederlands Instituut Vechtsport en Maatschappij) en al langer is ze lid van de RvT van SportUtrecht.”

Werkervaring

“Marian was vanaf 2000 werkzaam in Sport en Bewegen. Ze was betrokken bij de start en vormgeving van het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen, later Kenniscentrum Sport en Bewegen, waar ze werkte tot 2020. Marian werkte daarvoor als manager samenlevingsopbouw & sociale activering in Overvecht, als docent en onderwijsontwikkelaar, aan de Sociale Faculteit van de Hogeschool Arnhem Nijmegen. Ze begon als jongerenwerker in Utrecht.”

Opleiding

“Marian is opgeleid als jongerenwerker. Heeft naast haar werk Algemene Sociale Wetenschappen gestudeerd en is op late leeftijd gepromoveerd op complexe samenwerking in het sociale domein (2014). Marian houdt van sporten (boksen, fietsen, zwemmen en yoga), koken en eten met vrienden, lezen, politiek en schilderen.”


Even voorstellen: Elles Derksen

“Elles Derksen heeft 20 jaar als leerkracht in het speciaal onderwijs gewerkt. Sinds vijf jaar richt ze zich op het coachen van kinderen en jongeren in haar eigen praktijk De Kleurenboom en het individueel begeleiden van leerlingen op de basisschool. Kinderen die bij haar komen, hebben vaak een hulpvraag op sociaal-emotioneel gebied. Sommige kinderen worden snel boos, zijn faalangstig of ze voelen zich niet begrepen door hun omgeving. Door vooral naar oplossingen te kijken en kwaliteiten van deze kinderen in te zetten, worden de hulpvragen onder handen genomen.”

Boksend Opvoeden

“Elk kind is uniek, elk coachingstraject in anders. Met het ene kind wordt geknutseld, met het andere wordt met de playmobil gespeeld. Sommige jongeren kiezen er voor om vooral te praten. Voor kinderen/jongeren die meer fysiek zijn ingesteld wordt de hulpvraag regelmatig gekoppeld aan boksen. De afspraken zijn dan in de sportschool. De verschillende onderdelen van Boksend Opvoeden worden hierbij vaak ingezet.”

Weerbaarheid

“Naast de coachingssessies geeft Elles ook speciale weerbaarheidstrainingen en kinderboksen in combinatie met weerbaarheid. Met haar gevolgde opleidingen tot leerkracht, kindercoach, verliesbegeleider en hoogbegaafdheidsspecialist kunnen veel kinderen en jongeren bij Elles terecht.

Sinds juni 2019 is Elles cursusleider en co-trainer bij Boksend Opvoeden.


Even voorstellen: Marcel Lania

“Mijn naam is Marcel, getrouwd met Gül Lania en vader van Luca. Daarnaast ben ik een sportieve en enthousiaste, vrolijke meester die in het Voorgezet Speciaal Onderwijs werkt. Mijn voornaamste doel en motivatie is om vooral het beste uit een kind halen! Ik zie mijzelf meer als een coach dan als leerkracht. Een enthousiaste, betrokken, gepassioneerde, coachende meester!”

Klassenmanagement

“De laatste jaren heb ik op verschillende speciaal onderwijs scholen gewerkt. Daardoor kwam ik veel verschillende kinderen tegen in Lelystad. Ik coachte leerkrachten en groepen waar het niet lekker liep. Mijn doel was: klassenmanagement, klassenklimaat en de sfeer in de groep herstellen. Daarbij zette ik Rots en Water in, maar vooral en Boksend Opvoeden!”

Kindercoach

“Ik ben een  aantal jaren kindercoach geweest en had ik een eigen praktijk als kindercoach en ben ik gecertificeerd trainer in Boksend Opvoeden. Ik begeleide kinderen die een hulpvraag hadden in kleine groepen of individueel. Boksen is een waardevol middel om in te zetten, wanneer kinderen bijvoorbeeld: meer zelfvertrouwen, eigen waarde en focus nodig hebben. Daarnaast leren ze beter hun emoties te reguleren.” Er komen ook altijd mooie verhalen bij de kinderen los na verschillende oefeningen.”

Training

Ik heb super veel zin om jullie te ontmoeten en van elkaar te leren op de cursus Boksend Opvoeden! Het is een doelgerichte, praktische en plezierige training om in te zetten! Ik hoop dat jullie met vele ideeën en handvaten naar huis gaan.


Even voorstellen: Ronald van Halsema

“Ik ben Ronald. Partner, vader, sociaal, hartelijk, gezelschapsdier, introvert, collegiaal en zorgzaam.   Ik ben nu zo’n 7 jaar eigenaar van Thumbs Up Coaching.  Hierbinnen bied ik verschillende zelfbewustzijns-, sociale vaardigheids- en weerbaarheidstrainingen aan voor kinderen,  jong volwassenen en volwassenen. Ik geef dit individueel, als gezin, als groep/team en op scholen.”

Boksend Opvoeden

“Boksend Opvoeden, oftewel Annie, heeft me kennis laten maken met boksen in combinatie met dat wat ik al deed samen te voegen. Een prachtig sterk programma waar ik erg graag mee werk. Ik heb voorheen de bokshandschoenen niet aangehad, maar nu ben ik blij dat ze mij ook passen! Wie weet tot ziens bij één van de trainingen waar ik Annie mag assisteren als co- trainer!”


Even voorstellen: Debora van Velzen

“Mijn naam is Debora van Velzen en samen met mijn man en twee dochters ben ik woon- en werkzaam in Zoetermeer. Van jongs af aan ben ik begaan met de mensen in mijn omgeving. Dit gevoel werd sterker, zeker sinds de komst van mijn dochters. Ik verkocht mijn bedrijf en ging doen wat ik het allerliefste wilde; werken met kinderen. In 2015 startte met de opleiding HBO kindercoaching, welke ik met succes heb afgerond. Vervolgens heb ik de opleidingen speltherapeut, coaching bij ADD en ADHD en SOS kinderen en emoties gevolgd en behaald.”

Boksen als middel

“Een paar jaar geleden ben ik gestart als jeugdtrainster kickboksen bij Thaigym Zoetermeer. Naast het lesgeven ontdekte ik al snel de waarde van deze sport voor kinderen. Ik zag ze groeien. In deze periode startte ik mijn eigen kindercoachpraktijk, met als missie kinderen weerbaar maken en het zelfvertrouwen laten groeien. Mijn praktijk is gevestigd in de sportschool waar ik zelf les geef, waardoor ik actief met de kinderen aan de slag kon gaan.”

Hulpmiddel bij hulpvragen

“Toen ik met Annie in contact kwam, wist ik direct dat dit voor mij hét middel was; boksen inzetten als hulpmiddel bij hulpvragen. Mijn twee werelden kwamen samen; kickboksen en coaching. Annie en ik delen een gezamenlijke passie, en dit was ook zeer zeker voelbaar na mijn deelname aan haar trainingen. Begin 2020 besloot ik definitief alle trajecten binnen mijn praktijk in te zetten met boksen als middel. “Boksend Groeien” is mijn trainingsmethode waarin ik kinderen, zowel individueel als in groepsverband, om leer gaan met hun emoties en hun zelfvertrouwen een boost geef.”

Trots

“Ik ben heel trots deel te mogen uitmaken van het Boksend Opvoedteam, en kijk er ontzettend naar uit om nieuwe cursisten te verwelkomen en kennis te laten maken met dit effectieve programma.”


Even voorstellen: Nicole Geerlings-Hogervorst

“Mijn naam is Nicole, getrouwd en moeder van een dochter (12) en een tweeling (10). Opgeleid voor Sociaal Pedagogisch Werk (SPW) en via kinderopvang, ambulante zorg, werken met autistische jongeren en de psychiatrie uiteindelijk in de wereld van personal training en coaching terecht gekomen. Dit laatste sloot aan op mijn jarenlange ervaring in de vechtsport en (wedstijd-) kickboxing. De rode draad in mijn motivatie is telkens weer een helpende hand te mogen zijn, de vertaling te maken van een hulpvraag naar instrumenten om deze te beantwoorden.”

Boksend Opvoeden

“Mijn kennismaking met Boksend Opvoeden dateert van 2019, de aftrap met de eerste cursus Boksend Opvoeden. Daarna ook de gevorderde cursus gedaan. Verder ben ik gecertificeerd Boks Instructeur (Nederlandse Boksbond) en Boxercise gecertificeerd. Voor mij is Boksend Opvoeden een mooie leidraad en vond het een logische aansluiting op het gebied van jeugdhulpverlening. Boksen biedt, voor cliënten soms erg onverwacht, een houvast in discipline, beheersing, kracht, doorzettingsvermogen, creativiteit en probleemoplossend vermogen. Deze bouwstenen zijn vaak de basis voor het gezamenlijk vinden van oplossingen en het reguleren van emoties in een breed pallet van cases.

Ik ben trots dat Annie mij de handschoenen heeft toegeworpen en deel uit te maken van haar programma Boksend Opvoeden, en kijk er dan ook naar uit om als co-trainer jullie te ontmoeten!”


Even voorstellen: Jacco Koert

“Hallo ik ben Jacco. Ik ben ruim 20 jaar werkzaam in de zorg. Hier heb ik als groepsleider/sociotherapeut met verschillende doelgroepen gewerkt: verstandelijk gehandicaptenzorg, jeudzorg (lvb, jeugdpsychiatrie, gesloten jeugdzorg).”

Persoonlijk

“Vanaf 2015 heb ik samen met mijn vrouw en 4 dochters een gezinshuis/crisisopvang gehad. Waar we 5 jongeren opvangen die (tijdelijk) niet meer thuis kunnen wonen.  Hier zijn we in 2022 mee gestopt. Nu ben ik werkzaam op een zorgboerderij/gezinshuis waar we dagopvang, bso, vakantie en weekopvang en begeleid zelfstandig wonen aanbieden.

Daarnaast ben ik ook zzper in de buitensport.

Zelf heb ik vroeger veel aan full contact karate en kickboksen gedaan. Nu ben ik vooral actief in de survivalrunsport waar ik ook jeugdtrainer ben. Verder mag ik ook graag recreatief boksen.”

Boksend Opvoeden

“Bij Annie heb ik kennis gemaakt met Boksend Opvoeden, voor mij een welkome verruiming van mijn vaardigheden om met jongeren aan het werk te zijn. Een mooie combinatie van mijn werk en de sport. Ik zet het Boksend Opvoeden dan regelmatig binnen mijn werk in. Nu mag ik als co trainer ook meehelpen andere professionals op te leiden. Ik heb er veel zin in en hoop mijn enthousiasme over te brengen.”


Even voorstellen: Patricia Schreurs

“Mijn naam is Patricia Schreurs. Geboren en getogen in Winterswijk en in de buurtschap Brinkheurne. Moeder van Diede en vriendin van Jan-Willem.

Vanaf januari 2022 heb ik mijn eigen bedrijf Valeurs en werk ik als Virtual/ Personal assistant.

Boksend Opvoeden

Vanaf augustus 2022 neem ik taken uit handen en geef ik tijd terug aan Annie, de kracht achter Boksend Opvoeden. Zoveel ontwikkelingen en enthousiasme.

Dankbaar om deel te mogen uitmaken van het Boksend Opvoeden team.

Even voorstellen: Mijn naam is Denzel Klarenaar.

“Achter de schermen” van Boksend Opvoeden houd ik me bezig met het editen van video’s, compilaties hiervan maken en beheer van het YouTube kanaal. Het grafisch werk en ontwerpen van lesmaterialen behoort hier eveneens toe. Daarnaast houd ik me bezig met het in kaart brengen en sorteren van lesmaterialen.
Veel kijkplezier met het bekijken van de videocompilaties!

Overzicht team

Annie Joosten-Lamey ontwikkelaar en cursusleider
Oskar Joosten co-trainer
Marian ter Haar ambassadeur
Elles Derksen cursusleider
Marcel Lania co-trainer
Ronald van Halsema co-trainer
Debora van Velzen cursusleider
Nicole Geerlings-Hogervorst cursusleider
Jacco Koert co-trainer
Patricia Schreurs virtual / personal assistant
Denzel Klarenaar video editor / grafisch ontwerper